Graag stel ik mij aan u voor! Mijn naam is Rob Finster, ik ben gastheer in hart en nieren. Als voormalig eigenaar van Hotel Hof van Gelre weet ik hoe belangrijk een goed glas wijn is. Deze is cruciaal voor de juiste smaakbeleving bij het diner of andere gelegenheid. Op basis van mijn ervaring en liefde voor wijnen en goede contacten met andere horeca ondernemingen, ben ik  WijnimportLochem gestart. Ik lever internationale wijnen van de beste merken aan Horeca ondernemingen en particulieren. Sommigen zelfs exclusief! Daarnaast zullen wij binnenkort ook starten met een exclusieve reeks Nederlandse Wijnen uit de Achterhoek. Ook deze zal op onze site te vinden zijn onder de naam: Royal Dutch Wines. Kortom, met een wijn van uit ons assortiment haalt u het beste in huis om van te genieten!

Rob Finster.

Geboren en getogen in Lochem. Tijdens en na mijn horeca opleiding heb ik gewerkt in verschillende toonaangevende horeca bedrijven in Nederland. Namelijk: Hotel Kurhaus in Scheveningen, Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk, Carelshaven in Delden, Hotel s ’Gravenhof in Zutphen, Hotel Avila Beach  in Willemstad Curaçao en Hotel Restaurant de Keizerskroon in Apeldoorn was het laatste horeca bedrijf voordat ik ging werken bij mijn ouders in de zaak.

In 1991 ben ik begonnen in het Hotel waar mijn grootvader mee begonnen is in 1942, Hotel  Hof van Gelre.  In 1999 heb ik de zaak officieel overgenomen van mijn ouders die ruim 30 jaar  Hof van Gelre gerund hebben. Vanaf 1 januari 2019 heb ik het hotel verkocht aan Arne Heitmeijer en Michiel Bouwens.

Inmiddels ben ik ruim 35 jaar werkzaam in de Horeca sector en heb ik in deze periode mij altijd verdiept in wijnen. Een bijzonder product dat door de eeuwen heen altijd al een belangrijke rol gespeeld heeft in het leven van mensen! Eén van mijn hobby’s is wijnen proeven en selecteren, de stap om eind 2015 deze interesse om te zetten in een wijn import bedrijf, was dus niet zo groot. Het bedrijf: WijnImportLochem houdt zich volledig bezig met de verkoop van een diversiteit aan Internationale wijnen.

De wijnen die men kan kopen bij WijnimportLochem komen uit verschillende gebieden in de wereld. De nadruk ligt meer op wijnen die afkomstig zijn buiten Europa. Vooral uit de nieuwe wereldwijn landen: Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland.

WijnimportLochem richt zich voornamelijk op Horeca bedrijven, maar particulieren kunnen ook producten kopen op deze site.

Naast de verkoop van wijnen verzorgen wij ook proeverijen. Deze wijnproeverijen zijn op een nader overeen te komen locatie of bij Hotel Hof van Gelre te boeken via de site of telefonisch. Eventueel in combinatie met bijpassende hapjes/gerechten.

Het adviseren van wijnen bij het samen stellen van een wijnkaart voor de horeca is ook een onderdeel van WijnImport Lochem, daarbij verzorgen wij ook desgewenst een bijbehorende wijnkaart.

Vanaf eind november 2017 zal WijnImportLochem een samenwerking aan gaan met: Neerlands Wijnmakerij uit Bentelo. WijnimportLochem zal het exclusieve agentschap voeren van het wijnlabel: Royal Dutch Wines.

Dit nieuwe wijnlabel is door deze gerenomeerde Nederlande wijnmaker speciaal ontwikkeld voor Hotels en Restaurants en heeft een uitmuntende smaakbeleving voor de echte fijnproevers!

De wijnen die onder dit label vallen zijn: Wit, Rood ,Later wordt daar nog een Rosé en een mousserende wijn aan toegevoegd. Uiteraard ook gemaakt in Bentelo, van druiven die aangeleverd worden door wijnboeren uit de directe regio. Denk daarbij aan Twente en de Achterhoek.

De Nederlandse wijnbouw is sterk in opkomst en de kwaliteit wordt steeds beter. Neerlands Wijn Makerij in Bentelo staat bekend als toonaangevend wijnbedrijf in Nederland die al  jaren wijn levert aan gerenommeerde Horeca bedrijven. Wijn Import Lochem is er om die reden ook extra trots op dat zij de Royal Dutch Wines series exclusief gaan verkopen aan de Horeca bedrijven.

U kunt de wijnen van WijnimportLochem én de Royal Dutch Wines terug vinden op deze website en op www.royaldutchwines.com

Op deze site staat de huisselectie van WijnImportLochem. Naast onze huissselectie beschikken wij nog over talloze aanvullende wijnen. Mocht u als consument of als bedrijf een specifieke wens hebben over een bepaalde wijn anders dan wij op dit moment aanbieden op deze site, neem dan gerust contact op met mij (Rob Finster). Ik help u graag bij het invullen van uw vraag, wens én bij de juiste keuze voor het inkopen van wijnen.

U kunt mij rechtstreeks bereiken via mail op: Rob@wijnimportlochem.nl

Hartelijk dank voor uw interesse, wij wensen u veel oriëntatie- en inkoopplezier toe op deze site!